февруари 22, 2024

Ето 8 неща, които една зряла жена не би допуснала във връзките си

0

Lorem ipsum dolor sit amet,sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Lorem ipsum dolor sit amet, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. sed diam voluptua.

Жената, която е натрупала житейски опит, вече знае всичко за себе си. Тя е наясно как трябва да подреди живота си, какво иска от партньора си и от хората около себе си. Моминските въпроси, колебания и терзания са останали далеч в миналото, затова зрялата жена няма проблеми със самооценката и не се двоуми с кого да бъде. Тя е изградила средата си според своите изисквания и е наложила в любовните си отношения онази йерархия, която е в съзвучие с егото ѝ. Можем да научим много неща от такава пълноценно изградила се личност. Тя е изминала дълъг житейски път с всичките му грешки и заблуждения, но може да каже уверено, че с годините броят на грешките ѝ е намалял. Нека почерпим мъдрост от този опит още на младини. Какво няма да допусне една мъдра зряла жена:

1. Тя няма да забрани на партньора си да се занимава с това, което обича
На жените им отнема време да осъзнаят, че за мъжа на първо място стои не любовта към жената, а деловите му интереси. Един умен (а глупав не ни трябва) партньор приоритизира професионалното си развитие или любимото си хоби. Най-голямото му увлечение в живота е самореализацията. И дори ако не е чувал изказването на Аристотел, че „щастието е достижимо чрез реализация на потенциалните ни възможности“, той интуитивно цял живот се опитва да бъде най-добър в това, с което се занимава – а за жените мисли на второ място. Няма значение по какво е запален – по риболов или квантова физика. Природата се е разпоредила любимото му занимание да е на първо място, а любовта и семейството – на второ и трето. Една мъдра жена разбира това и няма да поиска от партньора си да ѝ посвети цялото си свободно време. Когато мъжът се насити на заниманията си, той ще превключи вниманието си към вас – и тогава ще можете да разполагате с него на сто процента.

2. Тя няма да изисква мъжът да я издържа напълно
В една разумна връзка жената разбира, че и двамата партньори трябва да изкарват пари. Тя оставя изказванията от рода на „мъжът трябва да издържа семейството“ на младите и зелени девойки, защото не желае да се чувства зависима наложница. В щастливите двойки съпругата се старае да бъде по-скоро партньор, приятел и съмишленик, отколкото държанка. Една уважаваща себе си дама се реализира не само в семейството, но и в професионалната сфера, тя умее да изкарва пари и не прехвърля материалната отговорност за себе си на своя мъж. Тя е напълно способна сама да си купи кожено палто, да плати за козметични процедури или да зареди колата си с бензин. Тази позиция е много по-достойна от постоянното бъркане в мъжкия джоб. Ако при това партньорът се отпусне и започне да безделничи, тя сама ще вземе решение дали да го издържа или да го изрита.

3. Тя не се и опитва дори да промени мъжа
Това е абсолютно безсмислено занимание. Да си влагаш силите в моделиране на идеалния мъж е чиста загуба на време. Ако не искате кавги и скандали, приемете „стоката“ такава, каквато е – или я сменете с друга. Следващата си придобивка огледайте внимателно от всички страни, за да забележите евентуалните дефекти и да оцените предимствата и недостатъците ѝ. След огледа можете да вземете решение дали искате такъв мъж или не. Но да се надявате, че ще можете да промените партньора според нуждите си, е глупаво. Опитните дами знаят това и веднага оценяват шансовете си да изградят дългогодишна връзка с даден мъж. Те не се опитват да използват заповеднически тон и не полагат усилия да променят партньора.

4. Тя няма да проверява телефона му и дейността му в социалните мрежи
Мнозина познават това чувство – непреодолимото желание да провериш съобщенията или обажданията на партньора. Психолозите твърдят, че 80 % от хората преглеждат устройствата на своите половинки. Този „шпионаж“ обаче дава повече въпроси, отколкото отговори. Контролът е предизвикан от недоверие, а прочетените съобщения не решават проблема с ревността. Трябва да сте наясно, че дори ако нямате тайни един от друг, това не ви дава правото да нарушавате чуждите граници и да нахлувате в личното пространство на партньора. Съмненията и подозренията ще се разсеят по-лесно чрез откровен разговор или обсъждане на тема „как мина денят ти“. А най-доброто решение в период на съмнение е да изключите телефоните си за ден-два и да се насладите на общуването си на четири очи. Защо мъжете не ценят повишената загриженост и добрината Истински истории: Какво е да си търсиш мъж на 30? Защо някои мъже харесват закръглени жени

5. Тя не позволява да критикуват тялото ѝ
Бръчки, целулит, стрии, леко увиснали гърди или коремче – всичко това са неща, придобити с времето. Даже и звездите, притежаващи милиони, не са в състояние да върнат годините назад и да спрат остаряването на тялото. И дори ако вие самите знаете, че трябва да поотслабнете, пак е немислимо да слушате обидни думи от страна на партньора си. Пръждосайте го от живота и от спалнята си – този човек не е за вас. Няма никакъв смисъл да се измъчвате, че половинката ви не приема вас и годините ви. Същото важи и за младите момичета, които се срамуват например от пъпките си. Не допускайте мъж да ви обижда заради дефекти, които смятате за недостатъци. Ще се намери и човек, който ще ви обикне и с щръкнали уши или малки гърди.

6. Тя няма да крие любовта си, нито яда си
Тя знае, че любовните отношения не са игра, нито театър. Искрените чувства и откровената обида не бива да се потулват като в евтина мелодрама. Връзката може да бъде под контрола на партньорите, само когато и двамата изразяват отношението си към случващото се. Не преглъщайте мислите си, терзанията си, гнева си. Умната жена винаги ще намери баланс между мълчанието и защитата на своите интереси. И тя със сигурност ще си признае, че е влюбена, а при това ще съобщи и какви надежди има за тази връзка.

7. Тя няма да бяга от трудностите
За младите хора е характерно да се страхуват от битовите трудности, от здравословните проблеми, от усложненията в любовните отношения. Зрялата жена вече е минавала през всичко това и е почти невъзможно да я уплашите с неприятности. Партньорът лесно може да ѝ се довери, защото тя ще мине с търпение и достойнство и по най-трудния път, преодолявайки възникналите проблеми. Зрялата жена може без мрънкане и истерии да се справи с трудните периоди, защото знае много добре, че следват периоди на благополучие и спокойствие.

8. Тя няма да изповядва пред партньора миналото си
Всеки си има своите тайни и младежки грешки. Мъдрата жена ще допусне партньора в миналото си само до онази граница, която не бива да се прекрачва. Тя няма да изкарва на показ любовните си интриги и да сравнява предишните си връзки с настоящата. Всеки един разказ за минали любовни отношения е пропит с носталгия и сравнения, а това може да засегне настоящия партньор. Мъжете ги отблъсква най-вече откровеността на жените относно интимното им минало. Не прекалявайте с честността.

Източник: struma.bg

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *