декември 6, 2023

Ива Георгиева от Профилираната хуманитарна гимназия с награда от Национален журналистически конкурс

0

Вълнуващото и изпълнено с емоции интервю на Ива Георгиева от Профилирана хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ беше наградено на Седмия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов” в Разград. Интервюто беше отличено с второ място в раздела в третата възрастова група, в която се състезаваха ученици от девети до дванадесети клас

В конкурса са участвали 153 индивидуални участници и 41 колектива с общо 244 творба. Деветокласничката от профилираната паралелка на гимназията с „Журналистика и връзки с обществеността“ е единствената ученичка от Велико Търново, която спечели награда, а тазгодишното участие е първото ѝ. Интервюто на бъдещата журналистка е с пра-пра-правнучката на Райна Княгиня – доц. д-р Наталия Футекова, която е и управляващ партньор на ERP България. Тя беше един от специалните гости на срещите от инициативата „Известните от другата им страна“ на Градски ученически парламент – Велико Търново, където членува и Ива.

„Когато разбрах за тази среща, видях идеална възможност за едно интересно, добро и въздействащо интервю, а въпросите веднага започнаха да изскачат в главата ми. Очаквах с нетърпение тази среща. Тогава не предполагах, че разговорът ми с Наталия Футекова ще се получи толкова добър, за да ми спечели награда от национален конкурс. Горда съм с това интервю, защото благодарение на него направих първите си големи крачки в сферата на журналистиката, но и заради въздействието, което ми оказаха думите и чувствата на събеседничката ми“, сподели десетокласничката.

Награждаването се състоя в един от последните мартенски дни в залата на  Разградската филхармония, където се бяха събрали талантливи деца от II до XII клас от различни краища на България, заедно със своите ръководители. На следващия ден в Центъра за ученическо техническо и научно творчество всеки от тях имаше възможността да се представи пред останалите наградени. Посещението в Разград завърши с разходка до Абритус, древноримски град и една от забележителностите на региона, и посещение на интерактивния музей.

„От тези прекрасни, изпълнени с толкова топлина и приятни моменти дни няма да остане само наградата ми, а нещо повече – много спомени и нови приятелства, зародили се, благодарение на обичта към изразяването чрез писмено слово.“, разказа талантливата Ива Георгиева.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *