Ето го четирилентовият път между Центъра и кварталите „Бузлуджа“ и „Зона В“/снимки/

1

В напреднала фаза е строителството на новия четирилентов пряк път, който ще свързва централната част на Велико Търново и двата големи квартала – „Бузлуджа“ и „Зона В“. Този месец предстои и полагането на асфалта, след като вече е завършено „пътното легло“, после ще бъде направена и маркировката и отворен за движение.

Кадри на Ростислав Грънчаров

Новата пътна връзка ще осигури пряк достъп между жилищните комплекси „Бузлуджа” и „Зона В” и пътен възел „Качица”, като ще подобри транспортното обслужване на близо 30 000 жители на града. Трасето ще започне от разклона на улица „Стоян Коледаров”, ще премине покрай газстанцията в района и ще продължи до кръговото кръстовище край Дома за възрастни хора „Венета Ботева”.

Широчината на уличното платно ще е 14 метра, а строително-монтажните работи включват: подготовка на пътната основа с площ 13 500 квадратни метра, изграждане на бюрдюри с обща дължина 1800 метра и на 4500 квадратни метра тротоари, цялостно преасфалтиране с полагане над 4300 тона асфалтова смес и още 9700 кв. метра износващ слой, монтиране на ново улично осветление. Инвестицията е за 1,8 милиона лева, а изпълнител е компанията „Пътни строежи ВТ“. / Снимки на Ростислав Грънчаров/.

About Post Author

1 thought on “Ето го четирилентовият път между Центъра и кварталите „Бузлуджа“ и „Зона В“/снимки/

  1. А нашата улица, сигурно станала най-известната дори сред таксиметровите шофьори, “ Иван Хаджидимитров“ и всичката останала наоколо няколко блока „инфраструктура“ ,приличащи на прясно бомбардирани, или на швейцарско сирене ементал в най – добрия случай, където се кара със зор дори на първа и калта зимата и прахта лятото са на особена почит, ще си останат така и за напред! Похвално наистина! Заповедта на кмета за ремонт на улицата стои от предишните избори!!!!! И като погледнем ,че става въпрос за едни 100-200 метра по протежение от обекта за който се говори в статията и се изпълнява е момента..! Типично по-български! Машаала г-н Кмете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *