Свалят дроновете от небето над Велико Търново заради Президент, Премиер и министри

0

 

Пълна забрана за полети с дронове ще бъде наложена на 15 и 16 април във Велико Търново. Тогава старопрестолният град ще е център на националните чествания по случай 140-годишнината от приемането на Търновската конституция. Крутите мерки за сигурност идват директно от ръководството на Национална служба охрана /НСО/ и от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“. Глобата за нарушителите им е 5 хил.лв.

Полетите с въздушните снимачни устройства ще са забранени в радиус от близо 2 километра – в района на крепостта Царевец, музей „Възраждане и Учредително събрание“, главните улици от площад „Цар Асен I“ до Общината, както и паметник „Майка България“. „Червената“ зона за полети ще бъде отразена и на самите устройства, с които снимащите управляват своите дронове.

Забраната ще важи от 12 до 22 ч. на 15 април и от 7 до 22 ч. на 16 април. Навръх годишнината, във Велико Търново ще се проведе тържествена сесия на 44-о Народно събрание, очаква се присъствието също на министри и лично на премиера Бойко Борисов.

Те ще се включат и в голямо общоградско шествие след заседанието.

На 15 април следобед в града ще се състои първото по рода си изнесено и открито заседание на Конституционния съд, където пък очакват главния прокурор Сотир Цацаров и президента Румен Радев.

Освен за дронове, забраната важи за всички видове безпилотни летателни системи, планери, аеростати, балони, парашутни скокове, както и за самолети, с изключение на летящите над 1000 метра над терена, както и излитащите и кацащите от летище Горна Оряховица.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *