февруари 7, 2023

Строят нова детска градина за 1,7 млн.лв. във Велико Търново

Община Велико Търново търси изпълнител, който да построи нова детска градина за 120 деца. Учебното заведение ще се намира в кв. „Зона В“, вече е осигурено и финансирането за дейностите. 1,7 милиона лева ще е инвестицията, която кметството прави. Средствата за сградата, обзавеждането и прилежащите пространства бяха предоставени от правителството.

Детската градина ще бъде предназначена за пет групи, всяка с по 24 деца. Сградата ще бъде на два етажа и ще отговаря на всички съвременни изисквания за енергийна ефективност.

Пет ще бъдат детските площадки в двора, ще има също обща спортна зона, алеи, беседка, природен кът с опитно поле, както и много зеленина.

450 календарни дни е максималният срок, в който обектът трябва да бъде готов, гласят условията на процедурата за избор на изпълнител. 270 дни пък е минималното време, определено за строителните работи. До 7 май продължава приемането на оферти. Времето за изграждане започва да тече от подписване на разрешението за строителна площадка.

Новата детска градина е отлична новина за жителите на кварталите „Бузлуджа“ и „Зона В“. Тя ще е първата, построена от 40 години насам.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *