Строят нова детска градина за 1,7 млн.лв. във Велико Търново

0

Община Велико Търново търси изпълнител, който да построи нова детска градина за 120 деца. Учебното заведение ще се намира в кв. „Зона В“, вече е осигурено и финансирането за дейностите. 1,7 милиона лева ще е инвестицията, която кметството прави. Средствата за сградата, обзавеждането и прилежащите пространства бяха предоставени от правителството.

Детската градина ще бъде предназначена за пет групи, всяка с по 24 деца. Сградата ще бъде на два етажа и ще отговаря на всички съвременни изисквания за енергийна ефективност.

Пет ще бъдат детските площадки в двора, ще има също обща спортна зона, алеи, беседка, природен кът с опитно поле, както и много зеленина.

450 календарни дни е максималният срок, в който обектът трябва да бъде готов, гласят условията на процедурата за избор на изпълнител. 270 дни пък е минималното време, определено за строителните работи. До 7 май продължава приемането на оферти. Времето за изграждане започва да тече от подписване на разрешението за строителна площадка.

Новата детска градина е отлична новина за жителите на кварталите „Бузлуджа“ и „Зона В“. Тя ще е първата, построена от 40 години насам.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *