Над 400 незаети работни места във Велико Търново, но никой не иска да се труди за малко пари и при лоши условия

0

 

 

 

 

 

 

Над 40 работодатели представиха повече от 400 свободни работни места на специализирана трудова борса, която се проведе днес в Интерхотела. Поголовен глад за кадри изпитват почти всички фирми в региона, но и малцина вече искат да работят за малко пари и при лоши условия на труд, са главните изводи от контактната трудова борса, организирана от местната Дирекция „Бюро по труда“.

Кандидати за работа могат да се намерят даже и при добри заплати, убедиха се по време на борсата представителите на фирмите, сред които бяха „Захарни заводи“, „Пътни строежи ВТ“, „Престиж“, множество хотелиери и заведения. Другият основен извод , който може да бъде направен е , че средните и висшите училища са неадекватни на пазара на труда и не подготвят кадри, които да задоволят потребностите на бизнеса.

Военни, сервитьори, продавачи, работници в хотели, пътищари, оператори на машини и компютърни специалисти са сред най-търсените професии Безработицата в града е под 3%, но повечето кандидати за работа са категорични, че не биха  се трудили за по-малко от 700-1000 лв. и при лоши условия.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *