Ръководството на болницата иска да продаде 6 имота, най-апетитният – 17 дка над „Кауфланд“

1

Ръководството на областната болница „Д-р Стефан Черкезов“планира да продаде 6 имота, като най-апетитния е с площ от 17 дка и се намира между улиците „Краков“ и „Велики Преслав“, северно от хипермаркета на „Кауфланд“, който също е построен на бивш болничен имот. Идеята е с парите от недвижимостите на лечебницата да се изгради новия болничен корпус. В момента искането за продажбата на 6-те имота се разглежда от великотърновския общински съвет, тъй като Общината е акционер в търговското дружество, с чийто статут е областната болница. За да се реализира сделката е нужно и решение на Общото събрание на лечебницата, както и на Правителството, което вече одобри изтъргуването на недовършения хирургически корпус на „Кауфланд“ за над 5 млн. Освен 17-те дка на ул. „Краков“1, от болницата настояват да се търси купувач и за незастроен поземлен имот на улица „Никола Габровски“, който е 4 дка, както и базата в старата част, където сега се намира кардиоболницата.

Най-апетитния терен, планиран за продажба е с площ от 17 дкаТова е мястото, с чиято продажба ще се дофинансира новия болничен корпус

Другият терен, който също би предизвикал по-голям интерес и е посочен като идея за продажба, е базата на МОБАЛ във Вонеща вода. Тя представлява изоставена стара триетажна сграда, разположена на 2,5 дка, която преди години работела като филиал на второ вътрешно отделение и се ползвала за долечение на кардиологични пациенти. На мястото има прекарана минерална вода, намира се в близост до река и би могло да се превърне в кокетен мини хотел, ако се появи купувач, който да инвестира в идеята. Всички средства от евентуални реализирани сделки могат да бъдат използвани единствено за строителството на новия болничен корпус, обзавеждането и оборудването му с медицинска апаратура.

Така ще изглежда новата пристройка към областната болница

About Post Author

1 thought on “Ръководството на болницата иска да продаде 6 имота, най-апетитният – 17 дка над „Кауфланд“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *