Ангел Ганцаров написа първата История на великотърновския спорт

0

Първата книга за пълната история на спорта във Велико Търново и региона написа изтъкнатият журналист и статистик Ангел Ганцаров. „Спортната слава на Велико Търново“ се нарича бутиковото издание, което съдържа не само ценни сведения и факти, но и богат снимков материал. Авторът неотдавна написа и специална книга за футбола в региона, която е считана и за цялостна специализирана история на футболен клуб „Етър“.

Ангел Ганцаров - доайенът на местната спортна журналистика.
Ангел Ганцаров – доайенът на местната спортна журналистика.

За книгата „Спортната слава на Велико Търново – история на спорта в старата столица“ – тя е първа за история на спорта в града; съдържа 368 страници, от които 32 цветни с 44 цветни снимки и над 400 черно-бели. Разделена е на 2 части – Първа „История на спорта в старата столица“ и Втора – „Спортната слава на Велико Търново“. Втората част има 4 глави – Спортисти – Почетни граждани на Велико Търново; Великотърновски спортисти, участници в Олимпийски игри; Спартисти, обявявани за №1 на Велико Търново и. И още нещо за спорта…..

Ангел Ганцаров е роден на 9 юни 1951 г. във Велико Търново. С футболна статистика се занимава от 1969г., когато „Етър“ влезе за първи път в „А“ група, вече 50 години; с журналистика от 1982г., от 1996г.  и до сега основна професия. Правил е спортните страници на 5 местни вестника – „Времена“, „Великотърновски новини“, „Новини“, „Велико Търново“ и сега на „Кореспондент“. Бил съм кореспондент на 5 столични вестника – „Народна армия“, „Магистрали“, „Спорт експрес“, „Дерби мач“ и от 2005г. до сега на „Тема спорт“. Три години реализира спортно предаване на живо по телевизия „Видеосат“; 5 години е бил спортен репортер на радио „Велико Търново“ и 4 на радио „Фокус Велико Търново“; както и сътрудник с информация и видеоматериали на спортния сайт „Велико Търново спорт“. Пет години е бил видеооператор на ФК „Етър-1924“. от 20 години – пресаташе на Клуба на ветераните на ФК „Етър“. …

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *