февруари 27, 2024

Вонята на тор във Велико Търново продължава, общински съветник търси отговори!

0

„Тъй като историята с птичия тор ми идва малко в повече и ми звучи доста наивно и несериозно, отправих следното питане до РИОСВ Велико Търново“, коментира най-тревожната за жителите и гостите на града тема, зам.председателят на Великотърновския общински съвет адв. Николай Илчев. Миналата вечер старата столица бе „обгазена“ от адска смрад на тор, а от екоинспекцията дадоха неприемливите за мнозина обяснения, че ставало дума за птича тор от района на Присово. Ето и текстът на Илчев:

ДО РИОСВ Велико Търново
Като гражданин на гр.Велико Търново и общински съветник желая да ми бъде отговорено на следните въпроси:
1.Установено ли е на какво се дължи замърсяването на въздуха в гр.Велико Търново, което се забелязва от 22.04 и към настоящия момент – 8.30 часа на 23.04.2019г.?
2.Установен ли е източника на замърсяването?
3.По какъв начин и в какви часове е извършено измерване на параметрите на атмосферния въздух в гр.Велико Търново за периода?
4.През нощта на 22/23.04.2019г. правени ли са измервания за качеството на въздуха? В кои части на гр.Велико Търново са правени измервания и по какъв начин?
5.Установени ли са химически компоненти и вещества, които са замърсили въздуха в посочения период?
Желая да получа отговора в срок до 14.00 часа на 23.04.2019г., тъй като в качеството си на общински съветник дължа също така отговор на гражданите на града, които се обърнаха към мен за съдействие!

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *