Благотворителен концерт „Заедно за Никол“ организират ученици от ПМГ Велико Търново 

0
Благотворителен концерт „Заедно за Никол“ ще се проведе на 22 май (сряда) от 18:30 часа в Музикално драматичен татър „Константин Кесимов“ във Велико Търново. На него ще присъстват ипълнителите Руслан Маинов, Орлин Горанов, Йордан Маринов (естраден певец), Искрен Пецов от „Латино партизани“. Специално участие в събитието ще е на Военен духов оркестър  към Националния военен университет „Васил Левски“. В концерта е включен и поп фолк идола Галин, както и любимата хип хоп банда на много тинейджъри БНР (Бандата на ръба). Местни изпълнители също са включени в #Заедно за Никол от спортен клуб „Зоки“, танцьорите от „Търновска Царица“, Лили Ангеличева, Драгана Стоянова и Александър Моновски от Горна Оряховица. Дастъп до събитието ще се осъществява чрез предварително закупени покани, чиято цена е 20 лева, които са в продажба от днес 2 май на касите на театъра. Събраните средства от благотворителния концерт ще се преведът по сметката на Никол от татъра по обяд на 22 май. Сумата, която се очаква да бъде събрана е около 12 400 лева.   Тази част от парите ще е за втория етап от лечението на Никол, която е болна от сарком на меките тъкани в областта на шията.
За по- малко от месец кампанията под наслов „Заедно за Никол“ помогна на семейството да събере необходимата сума за първия етап от лечението- 64 000 евро “, това съобщи директорът на ПМГ „Васил Друмев“ Ангел Гушев. Тази сума е осигурена от всички мероприятия, които се организираха по повод кампанията и с помощ от община Велико Търново и кмета инжинер Даниел Панов.
„Състоянието на Никол към момента е добро и стабилно. Тя се подлага на химеотерапия, като от днешна дата започва именно втория етап от тази химеотерапия. Наложи се едновременно да започне две лечения химеотерапия и лъчетерапия, тъй като имаше малко усложнения“, това сподели нейния близък приятел и съученик Денислав Караиванов, който успява да поддържа връзка с нея всеки ден. Лечението ще продължи до август месец.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *