декември 4, 2023

Събка от Самоводене живее в разкош и се вози на Мерцедес без нито ден трудов стаж/снимки/

0

Една от най-луксозните къщи в Самоводене обитава заедно с родата си прочутата джебчийка Събка . 26-годишната циганка се разхожда по гладка морава, похапва храна, приготвена на градинско барбекю и отдъхва сред пищна градина зад луксозна ограда от дялан камък и ковано желязо. Пред портата на просторния имот в северната част на Самоводене, има и завиден автопарк, сред който преобладават лимузините  Мерцедес и Ауди. Никой от обитателите на луксозната къща не работи,  а всички неофициално знаят, че солидните доходи са от …Събка. Оказва се, че изпечената крадла…досега не е и осъждана. В момента гастролирала у нас, тъй като със забрани да влиза в доста държави. Мургавелата направи градът ни известен наскоро, след като се опита да обере група азиатски туристи, но бе спипана от самите потърпевши и задържана  до идването на полицията. Случаят придоби и международна известност.

Къщата на Събка и родата е една от най-хубавите в Самоводене, а автопаркът им- завиден
Къщата на Събка и родата е една от най-хубавите в Самоводене, а автопаркът им – завиден

Събка няма нито ден трудов стаж, но

живее в разкошна къща на ул. „Отец Зотик”.

Самоводчани негодуват, защото нито прокурор , нито разследващ полицай досега са си направили труда да проверят източниците на доходи на Събкини, независимо от демонстративно-охолния им начин на живот. Според запознати циганката била от района на община Левски и още на 12 години. Била взета небезвъзмездно за снаха в Самоводене от местен клан.Още тогава  знойната обирджийка получила и няколко регистрации за кражби, след което била пратена на гастрол в чужбина. От там се завърнала обаче принудително, след като влязла в полезрението на ченгетата. Именно това я принудило да прави това, което умеее най-добре във Велико Търново.

Къща на "безработни".
Къща на „безработни“.

Крадлата, ступана от китайски туристи, в занаята от 12-годишна
Преди да стане известна като джебчийката, арестувана от китайци, Събка е била известна и на полицията – още като дете, когато прохождала в занаята.

Събка бе задържана от азиатците в момент на действие.
Събка бе задържана от азиатците в момент на действие.

„След проверката установихме, че лицето не е осъждано за умишлено престъпление, но тя е известна на полицията още като малолетна, т.е. ненавършила 14 години. Тогава е проверявана за извършени подобни такива престъпления“, съобщи Христо Христов, зам.-директор на ОД на МВР – Велико Търново, цитиран от bTV.

Крадла посегна към чужда чанта, туристи

я тръшнаха с бойни хватки

„Те просто бяха като смазана машина. Споделих, защото искам българите да видят как се действа в такива ситуации. Те действаха като един. Вероятно всички от тях имаха, познаваха, китайските бойни изкуства“, разказа очевидецът Галина Александрова, която засне цялата история.
„Сънародниците ни от ромски произход използват джебчийството като основен поминък. Поколения наред се занимават с тази дейност. Кога ще спре с това?“, коментира пред Bulgaria ON AIR Емине Вилева, която работи в закусвалня и е станала пряк очевидец на случилото се.
Събка е била задържана за 24 часа, след което е пусната. Според запознати съвсем скоро тя ще се сдобие и с първата си реална присъда.

Заради Събка се прочухме и по света.
Заради Събка се прочухме и по света.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *