Одобриха нов проект за патронажна грижа за възрастни и хора с увреждания в община Велико Търново

0

Община Велико Търново е сред първите в България с нови одобрени проекти за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания. Договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова бе подписан днес в Министерството на труда и социалната политика между заместник-министър Зорница Русинова и Росица Димитрова – директор на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“.

Общият размер на безвъзмездното финансиране по проекта на Община Велико Търново ще достигне близо 399 540 лева. Средствата ще бъдат осигурени по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Основната цел на проекта е да бъде подобрен достъпът до мобилни, интегрирани здравно-социални услуги, а също оказване на психологическа подкрепа, постигане на независимост и социално включване за възрастните и за хората с увреждания.

157 души от Велико Търново и общината ще получат предоставяните здравно-социални услуги и консултиране. Допустими целеви групи са: възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, както и лица с увреждания и техните семейства.

Срокът за изпълнение на Проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Велико Търново“ е 17 месеца и ще стартира от 3 юни 2019 година. Продължителността на предоставяне здравно-социални услуги на потребителите ще е 12 месеца. Първите 5 месеца от започване на проектните дейности са за подготовка – сформиране на екип, закупуване на моторно превозно средство, подбор на персонал и потребители, провеждане на обучение.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *