декември 4, 2023

Местните партийни централи – неофициално в предизборен режим

0

Светослава Иванова

Въпреки че изборите за Европейски парламент току що отминаха, местните партийни централи почти няма да имат лятна отпуска, показа репортерска проверка. Повечето от тях са в процес на анализиране на резултатите от евровота, заради които се очакват сериозни размествания в областните и общинските структури на някой от най-големите парламентарно представени партии. Наред с това стартира и подготовка за местните избори през октомври тази година.

В ГЕРБ ври и кипи, нищо че партията привидно излъчва спокойствие, но там определено се очакват промени. Предстоят общински събрания за анализ на резултатите от евровота и избор на делегати за Националното събрание на партията.

От ДСБ също свикват отчетно-изборно областно събрание на 15-ти юни. Дневният ред е от пет точки, сред които отчет и избор на ново регионално ръководство и подготовка за местния вот.

И БСП в цялата област е в режим на общински събрания, провокирани от намерението на председателя Корнелия Нинова да се яви на „поправителен“. Към този момент червените структури в региона я подкрепят и са против оставката й. След горнооряховските социалисти и търновските им колеги настояха в нарочна позиция тя да оттегли оставката си като шеф на Националния съвет на БСП. Подкрепата им ще бъде изпратена лично до Нинова и до 49-я конгрес на партията, който е насрочен за края на седмицата.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *