декември 6, 2023

В Свищовско ремонтират 18 километров проблемен път

0

Светослава Иванова

Започна ремонт на Републикански път II-52, от границата с община Ценово към Свищов. Директорът на Областно пътно управление Велико Търново инж. Венцислав Ангелов и кметът на Крайдунавския град Генчо Генчев посетиха мястото, от където ще започнат строителните работи и където беше премахната част от храстовата растителност по банкетите. Ще бъдат положени няколко слоя асфалт, пътят ще бъде изравнен и нивелиран, като за финал ще бъде положен и износващ слой плътна асфалтобетонна смес,. За нея е характерно, че при правилно полагане и уплътняване, не пропуска вода и е високо еластична. Банкетите ще бъдат направени отново и ще бъдат поставени колектори.

Ремонтът е на стойност 4,1 млн. лв. и ще обхване границата с община Ценово до гробищния парк на село Вардим. Става дума за 18,6 километрова отсечка. Успоредно с това започва проектирането и на втория участък, от гробищния парк на село Вардим до град Свищов. На местността „Паметниците“ мостовото съоръжение е компрометирано и с нестабилни основи, за там ще са необходими доста съгласувателни процедури и уреждане на сервитутни права.

Първоначално крайният срок на изпълнение за първия етап е бил 27 юли, но поради забавяне на старта с два месеца, се очаква пътят да бъде завършен до средата на месец септември 2019 г. Изпълнител е фирмата „Пътни строежи“.

Въведена е временно организация на движението по път 92, съгласувано с КАТ и областно управление на АПИ. Движението ще се осъществява в едната лента със светофарна уредба, която да регулира дейностите по ремонта на участъка. Полагат се усилия да се насочи трафикът през селата Павел и Совата, за да може да се минимизира движението на автомобили по ремонтирания участък.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *