23 500 лв. за благотворителност събра „Зонта клуб“ от традиционното „Бяло лято“

0

Светослава Иванова

23 000 лв. за благотворителност събра „Зонта клуб“ във Велико Търново на традиционния си благотворителен бал „Бяло лято“. Партито беше кулминацията на честването на 100 годишнината от основаването на женската хуманитарна организация.  С част от порите ще се подкрепят инициативни млади хора, а останалите – каузи в областта на женското и детско здравеопазване, подчерта президентът на клуба инж. Красимира Коцева.

На партито беше валидирана  пощенска марка „100 години Зонта”, която се издава за първи път в България. Освен от продажбата й, средства бяха набрани и от организиран търг, в който гостите наддаваха за книгата на Стефан Данаилов „Романът на моя живот” със специален автограф на актьора, вечен календар на прабългарите,  картината на Иваничка Панева „Българка”, която беше откупена за рекордните 3 00 лв., както и от уникалната книга с автограф „Музика над града”.

Благодарност за усилията на дамите от „Зонта клуб Велико Търново” да подкрепят достойни и обществено полезни каузи изрази кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов. Кметът, който е носител на наградата на организацията „Кавалер на жълтата роза“ връчи „Старопрестолна грамота” на президента на „Зонта” инж. Красимира Коцева.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *