Отборът на футболен клуб „Олимпия“ Стара Загора е победител на детски турнир в Елена

0

Светослава Иванова

Спортната проява се организира от общината и ФК „Чумерна“ за седма поредна година в памет на Петко Антонов и други деятели на футбола в града. Осем отбора играха на градския стадион, разделени в две групи. В група А попаднаха „Чумерна“ Елена, „Локомотив“ Дряново, „Верея“ Стара Загора и  „Карлово 2“, а в група Б – „Олимпия“ Стара Загора, „Левски“ Карлово, „Янтра 1919“ Габрово и „Вечвой“ Елена. Малките футболисти показаха добра и коректна игра, подкрепяни от ентусиазираните зрители, сред които и много родители.

След изиграните срещи в двете групи до полуфиналите стигнаха „Олимпия“ и „Чумерна“, „Верея“ и „Янтра 1919“. С резултати 1:0 и 2:1 старозагорци и габровци отидоха на финала, завършил 1:1 в редовното време. Футболистите на „Олимпия“ бяха по-добри при изпълнение на дузпите и с резултат 5:3 грабнаха купата и златните медали. Отборът на домакините – „Чумерна“ победи „Верея“ и зае третото място в турнира.

С индивидуални награди бяха отличени като най-добрите вратарят на „Олимпия“ Виктор Йорданов, защитникът на „Чумерна“ Джанер Кязимов, полузащитникът на „Верея“ Стоян Тонев, нападателят на „Янтра“ Даниел Тодоров. За голмайстор на турнира, със седем попадения, и за най-добър играч бе определен Димчо Михайлов от „Чумерна“.

Със статуетки за принос в развитието на футбола в Елена наградиха ветераните Коста Василев, Сава Ковачев, Никола Илиев /Шубека/, Стефан Сапунджиев, Никола Карагеоргиев, Никола Костов и Дончо Славчев. Младите футболисти и публиката почетоха паметта на спортните деятели и играчи в еленските тимове през годините Петко Антонов, Стефан Бараков, Цвятко Василев и Димитър Бориславов /Мики Шопа/.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *