Започва приемът по магистърските програми във ВТУ

0

Светослава Иванова

 

От понеделник стартира приемът по магистърски програми в Търновската Алма матер. Той ще бъде на три етапа от 24 юни до 27 септември 2019 г.

За учебната 2019-2020 година Великотърновският университет предлага 172 специалности в редовна, задочна и дистанционна форма на обучение, които са в 20 професионални направления.

Първият етап е 24 юни до 12 юли 2019 г., като документи се приемат както в Ректората на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, така и в бюрата за прием на документи в страната. Първо класиране ще излезе на 18 юли, а записването на приетите студенти, подали документи по първи прием, ще се извършва от 22 до 26 юли 2019 г. в Дирекция „Магистърски програми“.

Очаква се да има засилен интерес към новите магистърски програми. „Физическо възпитание и спорт за деца и младежи със специални образователни потребности“ – редовно и задочно обучение към Педагогическия факултет. „Средновековна българска християнска култура“ – редовно и задочно обучение към Филологическия факултет. „Корпоративна и информационна сигурност“ – редовно и задочно обучение, и „Политология. Международни отношения“ – редовно и задочно обучение към Философския факултет.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *