Гергана Стоянова спечели „Гран при“ от конкурса „Нека да е лято!” в Павликени

0

Светослава Иванова

Младата търновска изпълнителка Гергана Стоянова е носителят на Гран при от осмото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен с международно участие „Нека да е лято!”, който се проведе в Павликени.

Стотици гости посрещна градът за своя престижен конкурс в навечерието на празника си. 40 млади певци участваха в конкурсната програма с изпълнение на две песни.  Освен от България, млади певци дойдоха и от Румъния.

Във всяка от четирите възрастови групи бяха присъдени първо, второ и трето място с награди планински кристал с гравирана в него трииизмерна роза, както и поощрителни награди.

Наградата на кмета на община Павликени беше присъдена на 24-годишната Деница Денева от Търговище. Наградата за най-добро изпълнение на българска песен, връчвана от бижутера Константин Костов, беше присъдена на Кристина Неделчева от Габрово за изпълнението на песента „Птицата“. Шест млади таланти получиха специална награда – участие в конкурса “Stars of song” 2020 в румънския град Къмпулунг.

Председател на международното жури е композиторът Стефан Димитров, автор на музикалната емблема на конкурса „Нека да е лято!“. Своите оценки присъждаха също директорът на международния конкурс „Сребърна Янтра“ Румяна Начева, композиторът от Румъния и директор на Международния конкурс в Къмпулунг Серджио Чико, певците Йордан Марков и Драгомир Драганов, заместник-кметът на Община Павликени инж. Анастасия Вачева и хореографът и президент на СК „Зоки“-Велико Търново Зорица Радловска.

Богата съпътстваща програма организира Община Павликени за участниците в конкурса, родители и ръководители на музикални школи. Още първата вечер те се забавляваха заедно по време на „Вечер на приятелството“. На следващата сутрин децата и техните родители и музикални педагози имаха възможността да разгледат забележителностите на Павликени и местния зоопарк.

„Организираме „Нека да е лято!“ с много месеци усилена работа и с огромното желание да дадем сцена за изява на талантливите български деца“, обърна се към участниците кметът на община Павликени и патрон на конкурса инж.Емануил Манолов. Той благодари на професионалното жури, на служителите в общинска администрация и на музикалните педагози, които правят възможен конкурса.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *