Културистът Владислав Красимиров извайва тела със здравословно хранене, индивидуални и групови тренировки

0

 

Светослава Иванова

27-годишният треньор Владислав Красимиров е фитнес инструктор и консултант по здравословно хранене. Целта му е да работи за повече активни и здрави хора, затова помага предимно на три целеви групи.

Основният му приоритет е да заинтригува децата и младежите да се хранят здравословно и чрез спорта да изградят здраво и хармонично тяло. Освен с млади хора, Владислав работи и с клиенти в трудоспособна възраст, за които е важно да преодоляват стреса от динамичното ежедневие и да се справят с натрупаното напрежение. Другата му целева група са хора със здравословни проблеми. На тях помага чрез физически упражнения и диетично хранене и така ги кара да се чувстват по-здрави, бодри и тонизирани. Много любопитно е, че младият мъж работи и с бременни жени, на които преподава специална техника на движение без тежести.

Фитнес-инструкторът е роден в Ловеч, но от десетина години живее и работи във Велико Търново. Той е магистър е по специалността „Педагогика на физическото възпитание“ от Великотърновския университет и има впечатляваща спортна кариера. Преди шест години получава сертификат за професионален фитнес инструктор за персонални тренировки от „Атлетик фитнес“ и работи като персонален и групов треньор по спининг – каране на колело по специфичен начин, боди пъмп – движение с лостове и тежести, степ стъпало, табата – което е функционална интензивна тренировка за цялото тяло, както и кросфит – висоинтензивна тренировка. Освен това е и консултант по хранителни добавки като изготвя индивидуални хранителни режими и тренировъчни програми, съобразно особеностите на всеки човек. Влади е и автор на единственото здравословно меню, което се предлага в хранителните вериги „Щастливеца“ .

В спортната си кариера участва в състезания по културизъм в категорията „мъжка физика“ в Румъния, Македония, Португалия и България. Завоювал е второ място на международно състезание. През септември тази година му предстои участие във второто най-престижно състезание по културизъм в света „Арнолд класик“.

 

За себе си казва, че в краткосрочен план иска да тренира състезатели по културизъм. А по-дългосрочните му цели са да създаде заведение за здравословно хранене в болярския град. В  плановете му е и да се занимава с научно-преподавателска работа, а отскоро е пряко ангажиран с политиката като зам.-председател на младежката организация на ДСБ в страта столица.

В бъдещите му професионални планове са още реализация в нов спортен център, който съвсем скоро ще отвори врати във Велико Търново. Там ще има зали по спининг, боди пъмп, табата, кросфит, фитнес и тае бо, които ще са оборудвани с последно поколение уреди от водещите световни марки.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *