Няма опасност от наводнения, увери шефът на пожарната

0

Светослава Иванова

Шефът на пожарната главен комисар Николай Николов посети Велико Търново, за да инспектира готовността на институциите за реакция при очакваните силни валежи, бури и градушки.  Според него Велико Търново не е застрашен от наводнение, а река Янтра се чисти от наноси и растителност, като нивото й е в метри под критичното. В областта в момента няма язовири, които да опасни за населението.

Комисар Николов заяви, че е сравнително спокоен от създадената добра организация и не очаква тежки последици. Той обаче препоръча няколко неща – да сее наблюдават критичните участъци, където всеки път при по-сериозни валежи се получава по-тежка обстановка и да се обърне внимание на застрашените домове, така че при необходимост хората да бъдат максимално бързо евакуирани. Шефът на пожарната призова още при необходимост от евакуация, тя да стане максимално бързо и гарантира, че МВР ще вземат всички мерки да няма мародерства по домовете на хората.

Комисар Николов посочи, че според предварителната прогноза след 15.00 ч.се очакват между 35 и 50 литра, а на места – до 50-60 литра валежи.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *