февруари 7, 2023

Няма опасност от наводнения, увери шефът на пожарната

Светослава Иванова

Шефът на пожарната главен комисар Николай Николов посети Велико Търново, за да инспектира готовността на институциите за реакция при очакваните силни валежи, бури и градушки.  Според него Велико Търново не е застрашен от наводнение, а река Янтра се чисти от наноси и растителност, като нивото й е в метри под критичното. В областта в момента няма язовири, които да опасни за населението.

Комисар Николов заяви, че е сравнително спокоен от създадената добра организация и не очаква тежки последици. Той обаче препоръча няколко неща – да сее наблюдават критичните участъци, където всеки път при по-сериозни валежи се получава по-тежка обстановка и да се обърне внимание на застрашените домове, така че при необходимост хората да бъдат максимално бързо евакуирани. Шефът на пожарната призова още при необходимост от евакуация, тя да стане максимално бързо и гарантира, че МВР ще вземат всички мерки да няма мародерства по домовете на хората.

Комисар Николов посочи, че според предварителната прогноза след 15.00 ч.се очакват между 35 и 50 литра, а на места – до 50-60 литра валежи.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *