Гимназията по туризъм с награди от две министерства

0

Светослава Иванова

ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново получи  две награди от националния ученически конкурс „Посланици на здравето“, който се организира за единадесети път от ет министерства и със съдействието на Представителството на Европейската комисия в България.

Министерството на младежта и спорта връчи награда на проекта „Здравно махало““ с ръководител Албена Иванова – учител по биология и здравно образование, класиран на второ място във възрастовата група  IX-XII клас. Разработката е в тематичната област „Здравословно хранене и физическа активност“.

Проектът „Старт-И-рай“ бе награден от Министерството на здравеопазването. Дейностите му са от тематичната област „Ограничаване на тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол“ и е класиран на второ място. Негов ръководител е инж. Славка Проданова – учител по икономически предмети.

Конкурсът се провежда в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора, с цел превенция на поведенческите рискови за здравето фактори, свързани с нездравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.

1989 посланици на здравето от 46 проекта получиха своите награди. Общо 65 проекта са подадени в трите възрастовите групи – I-IV клас; V-VIII клас; IX-XII клас.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *