септември 29, 2022

Международна славистична конференция се провежда във ВТУ

Светослава Иванова

Международна славистична конференция започна във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Форумът, който е съпътстваща проява на Комисията за изучаване на славянски езици и литератури, бе открит от проф. д-р Лиляна Баич, преподавател във Филологическия факултет на Белградския университет. Тя благодари на домакините за гостоприемството и предоставените условия за работата и подчерта, че историческо Велико Търново е едно от най-добрите за провеждането на това научно събитие.

От името на домакините приветствие отправиха проф. д.и.н. Милко Палангурски, зам.-ректор по научната дейност, и проф. д-р Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет.


проф. Милко Палангурски и проф. Ценка Иванова

В работата на комисията ще се включат близо 20 нейни членове от 7 държави (България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония, Полша, Русия, Украйна) и 13 университета. От българска страна участват седем преподаватели слависти от Великотърновския и Софийския университет.

В последния ден на научния форум е предвидена екскурзия из забележителностите на Велико Търново, включваща обиколка на крепостта Царевец, църквата „Св. 40 мъченици“, Самоводската чаршия.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.