декември 8, 2023

Международна славистична конференция се провежда във ВТУ

0

Светослава Иванова

Международна славистична конференция започна във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Форумът, който е съпътстваща проява на Комисията за изучаване на славянски езици и литератури, бе открит от проф. д-р Лиляна Баич, преподавател във Филологическия факултет на Белградския университет. Тя благодари на домакините за гостоприемството и предоставените условия за работата и подчерта, че историческо Велико Търново е едно от най-добрите за провеждането на това научно събитие.

От името на домакините приветствие отправиха проф. д.и.н. Милко Палангурски, зам.-ректор по научната дейност, и проф. д-р Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет.


проф. Милко Палангурски и проф. Ценка Иванова

В работата на комисията ще се включат близо 20 нейни членове от 7 държави (България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония, Полша, Русия, Украйна) и 13 университета. От българска страна участват седем преподаватели слависти от Великотърновския и Софийския университет.

В последния ден на научния форум е предвидена екскурзия из забележителностите на Велико Търново, включваща обиколка на крепостта Царевец, църквата „Св. 40 мъченици“, Самоводската чаршия.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *