С 1,6 млн. благоустроиха Западната индустриална зона на Велико Търново

0

Светослава Иванова

Общината приключва проект за благоустрояване на физическата среда и повишаване качеството на живот в Западната индустриална зона в болярския град. Проектът е за 1,625 млн. лв., от които съфинансирането от Европейски фонд за регионално развитие е в размер на 1 382 076, 21 лв., а националното съфинансиране – 243 895, 81 лв.

Изградени са нови тротоарни и улични настилки, улично осветление и паркоустрояване. Осигурен е транспортен достъп до и на територията на Западна индустриална зона, по ул.“Никола Габровски“, ул. “Шемшевско шосе“ и ул.“Козлуджа“, където има много  промишлени предприятия, складови бази, учебни заведения и спортни терени.

Извършен е демонтаж на въздушния кабел за захранване на уличното осветление по улиците „Шемшевско шосе“ и ул. „Никола Габровски“ и вляво по улица „Козлуджа“. Засадени са дървесни фиданки и едноразмерни дървета, като оформените алеи и площадки с растителност създават открити и полуоткрити пространства, които представляват естествена преграда от съседните имоти и улици и осигуряват благоприятна градска среда. Монтирани са указателни табели тип Ж7 за указване именaтата на прилежащи пресечки и фирми, както и указателни табели с имената на трите улици. Изпълнена е нова хоризонтална маркировка и нова вертикална сигнализация от стaндартни светлоотразителни пътни знаци.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *