Излезе антологията „Преплетени чувства“ с подкрепата на Община Лясковец

0

Светослава Иванова

Антологията „Преплетени чувства“ със стиховете на 48 автора от Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец излезе в навечерието на Петровден. Тя е отпечатана с финансовата подкрепа на лясковското кметство и съдържа общо 103 стихотворения. Редактор на изданието е ръководителката на местния литературен клуб „Вдъхновение” Росица Петрова, илюстрациите са дело на художничката Марияна Крумова, а предпечатната подготовка е на Тодор Тонков.

Антологията  тази година се издава и по повод 15 години от създаването на клуб „Вдъхновение”, който функционира към читалище „Напредък-1870”. За своята годишнина домакините не само поканиха за участие в антологията своите колеги по творческа съдба, но и решиха да отпразнуват заедно с тях рождения си ден и като на празник – да послушат музика, да рецитират стихове и да се почерпят.

Срещите и приятелските сбирки на поетите от триградието не са новост. Традиция е в навечерието на Петровден и при представянето на нови авторски стихосбирки, както и на празника на поезията, трите литературни формации да се събират заедно.
Представянето на сборника в Младежкия дом направи ръководителят на клуба домакин Росица Петрова. Авторските стихове на поетите четоха пред събралата се публика Вася Николова, Галина Москова и Росица Петрова. В литературната вечер с поздрав за рождения ден на местните творци се включи и кметът на Община Лясковец д-р Гецова. Тя им пожела здраве, вдъхновение и творческо дълголетие.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *