Леден душ за семейството на Ицо Бричката

1

Елица Томанова

Задържаният в четвъртък, като тартор на организирана престъпна група за лихварство и рекет Ицо Бричката е най-малкият син от емблематичната и многолюдна фамилия в Лясковец- Тончеви. Специализираната прокуратура започна разследване на организирана престъпна група , като за неин мозък бе нарочен имено Бричката. Бащата Точно Митрев е известен още като Тончо – Гипса, заради всепризнатия си майсторлък в бояджийските и гипсовите услуги. С двете си ръце той изхранва многолюдната челяд от петима сина. В зората на стопанската инициатива върти и питейно заведение, известно като Бар „Гипс“, но се оказва, че за разлика от бояджилъка е слаб бизнесмен и кръчмата затваря. През последните години калоротният лясковчанин се изявява в артистична амплоа и влиза в ролята на Дядо Коледа. Заради поразителната прилика с благородния старец дядо Тончо е желан гост в детски градини и частни партита. През другото време върти малък магазин за домашни любимци. Той буквално е бил шокиран, когато спец частите го задържали да му снемат обяснение. Четиримата братя на Христо са трайно установени във Великобритания където си вадят хляба, за да изхранват семействата. Заради внушителните си габарити като малък Христо се пробва в различни силови единоборства, но не постига някакви забележителни успехи. Местните в Лясковец обаче не отричат, че до ден днешен бабаиства и мутрее с поведение, присъщо на силоваците от 90-те години. Лясковчани забелязват и охолния му живот, придружен с тежки маси и отбрани питиета. Ако брат ми е такова и страшилище и такъв властелин, какъвто го описаха в медиете, ние щяхме ли да се блъскаме в Англия, за да свържим двата края, коментирал пред познати един от братята на обвинения в лихварството – Ицо Бричката. Братята му били силно разтревожени как ще го понесат родителите им, особено майката, която от години се бори с тежък здравословен проблем.

Малко по-рано днес Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие в организирана престъпна група за лихварство и рекет, действала на територията на Лясковец и други селища във Великотърновско.

Участниците в групата бяха задържани на 26 юни 2019 г. при операция на ТСБОП-Велико Търново и Специализираната прокуратура. По време на действията по разследването бяха претърсени жилища и автомобили, извършени бяха лични обиски, както и разпити на свидетели и пострадали от престъпната дейност на участниците в групата. Намерени и иззети бяха около 40 000 лева, накити от жълт метал, незаконно притежавана пушка, множество документи за собственост, за които се предполага, че са на длъжници. Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от януари 2019 г. Предоставяла е „кредити“ на нуждаещи се в различен размер, като при забава са използвани заплахи и агресивни действия, начислявани са и наказателни лихви. Днес, 28 юни 2019 г., с прокурорски постановления на обвинените бе наложено задържане до 72 часа. На 29 юни 2019 г. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на двама от участниците и „Домашен арест“ на другите двама.

 

Семейство Тончеви
Семейство Тончеви

About Post Author

1 thought on “Леден душ за семейството на Ицо Бричката

  1. Действат от Януари друг път, от години си действат те момчетата, даже „скромната“ къщичка на Бричката е взета от дълг, а братята му само го оправдават, защото са му братя и е нормално да го защитят, работят в чужбина защото са човечни и не искат да се занимават с мизерия, поне за единия, който познавам мога да кажа, че е такъв.
    Виждал съм ги с огромно неуважение и демонстративно да показват средни пръсти на полицейски патрулки, вероятно имат връзки и с полицията в Горна Оряховица , не знам , за там нищо не мога да кажа, но със сигурност има нещо , щом да показват средни пръсти на полицаи и да няма последствия.
    Крайно време е някой да им щракне белезниците и дано се върнат на хората парите, които са взели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *