ГРАН ПРИ И ОСЕМ ПЪРВИ МЕСТА СПЕЧЕЛИХА ПЕВЦИТЕ НА МУЗИКАЛНА ШКОЛА „ЕЛИТА” ПРЕЗ ЮНИ     

0

Светослава Иванова

 

Наситено с участия и много призови места е началото на лятото за възпитаниците на Музикална школа „Елита” от болярския град. 8-годишният Иван Мишев завоюва Първо място на Международния конкурс на изкуствата „Радост на брега” в Созопол с песните „Мама” и „Снег”.

Иван Мишев

7-годишният Андрей Видев спечели Гран При на 29-я Национален конкурс за детска песен „Искричка” в Казанлък. Конкурсът се провежда в рамките на Празника на розата. Децата са разделени на две възрастови групи 4-5 и 6-7 годишни. Общо участваха 30 деца, оценявани от професионално жури. На първо място бяха класирани Венцислав Станчев на 7 години с песента „Балонче хвърковато”, Никола Русев, 6 г. с песента „Автомобил”, Виктор Стоядинов 6 г. „Локва ква” , Никол Чукарова, 7 г. с песента „Мила мамо”.

Андрей Видев, Гран при Казанлък

На второ място журито класира 6-годишиния Валери Цветанов с „Лесна работа”, 6-годишната София Недялкова с песента „Зайче”, 4-годишната Анастасия Стоядинова с „Ало, ало слънчице”, 6- годишната Ема Димитрова с „Жаба жабурана”,. Трето място взеха София Веселинова 7 г. с „Патешка аптека” и Даниел Ангелов, 6 г. с „Крокодил” и 5-годишната Преслава Кирова със „Зайче”.

На Международния конкурс „Свят, изкуство и море”, който се проведе в Курортен комплекс „Златни пясъци”, първи места взеха Моника Иванова, 10г. с песните „Try everything” и „Hallo” и Габриела Делева, 11г. с песните „За тебе бях” и „All of me”. В морския конкурс от студио „Елита” участваха и Йоана Гърбова и Никита Рачева, които са класирани на второ място.

Летният музикален лагер на Музикалната школа се проведе от 17 до 21 юни в Еленския Балкан. Децата изнесоха и Първия си горски концерт на сцена в гората. На 20 юни с много песни – солови, групови, трио, квартети, както и изпълнения на пиано, на площад „Христо Ботев” в град Елена, с подкрепата на НЧ „Напредък 1863”се проведе и Годишният концерт на Музикална школа „Елита”. В двучасовия концерт участваха 40 деца – певци и инструменталисти.

Певците на „Елита” отправиха специален поздрав с песента „Велико Търново” на церемонията по връчване на годишните награди на най-добрите учители и ученици в Регионалното управление на образванието на 21.06.

Преслава Кънчева на 8 години участва във финала на Фестивал-конкурс ”Вярвай, искай, можеш” в Банкя.

На 22.06. вокална група „Елита” със солист Андрей Видев участваха в Детския музикален фестивал на изкуствата „Раховче” в Горна Оряховица, на който беше връчена грамота, цветя и награда за Музикална школа „Елита”.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *