февруари 27, 2024

 Адвокат Митко Минев официално оглави българските ротарианци

0

Светослава Иванова

Ротарианци от цяла България дойдоха в болярския град за смяна на постовете и началото на новата ротарианска година. Церемонията по размяната на огърлиците се проведе в МДТ “Константин Кисимов”.  Досегашният гуверньор Веселин Димитров, предаде поста на великотърновеца Митко Минев, който увери, че ще работи с цялото си сърце и душа за просперитета на най-голямата хуманитарна организация. От името на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов приветствие поднесе заместник-кметът Снежана Данева – Иванова. Тя подари на адвокат Минев икона на Исус Христос. Тържеството продължи с размяна на огърлиците между паст президентите и новите президенти на Ротари клубовете в страната и младежите структури Интеракт и Ротаракт.

Начело на търновските ротаринци застава адвокат Кирил Андреев. Паст президентът Росен Великов и един от основателите на клуба – инж. Банко Банков, бяха наградени с отличието  “Пол Харис”. Церемонията приключи с подарък за всички – оперно-симфоничен концерт, представен от оркестър, хор и солисти от МДТ. Празникът на ротарианците продължи с с официална вечеря, на която бяха приети нови членове на Ротари клуб – Велико Търново. Паметното събитие беше, че за пръв път в своята 80-годишна история в структурата влизат жени. Клетва за безкористна служба на обществото и вярност на каузите на Ротари положиха Мила Милчева и Мартина Маринова. Милчева е дългогодишен журналист, а Маринова две поредни години оглавява Ротаракт в болярския град.

Мила Милчева и Мартина Маринова

 

На вечерята беше разиграна и “тиха” томбола. Събраните средства от нея и от урните във фоайето на театъра са в размер над 3000 лева. Те ще бъдат използвани за поредната кауза на Ротари клуб – Велико Търново „Плод за капка кръв” – проект посветен на преванцията на диабет при децата.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *