Антъни Иванов стана „Почетен гражданин на Павликени“

0

Светослава Иванова

 

 Плувецът Антъни Иванов е новият почетен гражданин на Павликени. По случай 76-та годишнина от обявяването на града с едностранни плакети бяха отличени и управителят на МБАЛ-Павликени Ренета Кръстева и педагогът Григор Неделчев.

Официалната церемония по връчването на почетните плакети се проведе на 29 юни – празника на град Павликени и ден на светите апостоли Петър и Павел.

Тържеството започна с издигането на знамената на Република България, Европейския съюз и Община Павликени.

„Под закрилата на светите апостоли Петър и Павел градът ни се разраства и разхубавява, посреща хубави хора и дава уют на своите граждани. С всяка следваща година нашият общ дом добавя по нещо в историята си, но и гради важни придобивки за настоящето и бъдещето“, каза в официалното си слово кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов. „На 29 юни по традиция отличаваме значими личности – съзидатели, записали имената си в историята на античния и вечен град. Направеното от тях е пред очите ни, то променя нашия живот и дава опора за бъдещите ни смели планове!“, допълни градоначалникът, който връчи отличията.

За изключителните му постижения в спорта и подкрепата му към младите спортисти на Павликени Антъни Иванов беше удостоен със званието „Почетен гражданин на град Павликени“. Той е израснал в града и поставил началото на спортната си кариера в ОФК „Павликени“, след което започва да тренира плуване. От години Антъни Иванов при всички възможни случаи тренира в покрития плувен басейн в Павликени. Съвместно с баща си Антон Иванов организират две възрастови групи от деца от Павликени и ги тренират. „Авторитетът на Антъни е стимул за децата от нашия град да тренират упорито и да постигат добри резултати“, мотивира инж.Манолов своето предложение.

За всеотдайната си работа и постигнатите професионални успехи в МБАЛ-Павликени с едностранен плакет беше удостоена управителят на болницата Ренета Кръстева. За своята отдаденост на педагогическата работа  и високите си резултати в учебно-възпитателната работа с едностранен плакет беше удостоен и Григор Неделчев.

 

Празникът на Павликени уважиха народните представители Весела Лечева и Валентин Ламбев, заместник областните управители Детелина Борисова и Ивета Кабакчиева, аташето на Генералното консулство на Руската федерация в Русе Владимир Токтаев, кметове и секретари на общини, представители на държавни институции и други. Сред официалните гости бяха и делегации от румънския град Болдещ Скаени, водена от кмета Константин Букурую, и от полския град Ломжа, начело със заместник-кмета Анджей Стипулковски. Благослов за града отслужи митрополит Григорий.

„Пожелавам стабилност и благоденствие на града. Нека има винаги уют, мир и топлина във вашите домове“, обърна се към павликенчани генералният консул на Руската федерация в Русе Андрей Громов с поздравителен адрес, прочетен от аташето Владимир Токтаев. Делегацията от полския град Ломжа също поздрави павликенчани.

Празничната програма завърши с концерт на Фолклорен ансамбъл „Пирин“ в Летния театър в Павликени.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *