февруари 22, 2024

Двама младши съдии встъпиха в длъжност в Окръжен съд – Велико Търново

0

Светослава Иванова

 

На официална церемония в Окръжен съд – Велико Търново, след спечелен конкурс и успешно завършено 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието, встъпиха в длъжност двама младши съдии – Лилия Ненова и Светослав Иванов.

Те се заклеха да прилагат точно Конституцията и законите на Република България и да изпълняват задълженията си по съвест, както и да бъдат безпристрастни и справедливи. Бяха поздравени от ръководството и съдиите при Окръжен съд – Велико Търново, които изразиха подкрепата си и им пожелаха мъдрост, обективност и справедливост.

Лилия Ненова е завършила Русенски университет „Ангел Кънчев“, специалност „Право“, през 2014 година. Придобива юридическа правоспособност през 2015 година. От 2016 година работи като служител „Връзки с обществеността“ в Окръжен съд – Русе.

Светослав Иванов е завършил Университета за национално и световно стопанство, специалност „Право“, през 2014 година. Същата година придобива юридическа правоспособност. Има една година и 11 месеца стаж като съдебен помощник във ВКС. Докторант е в Университета за национално и световно стопанство.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *