Интернет платформа намира работа на младежи от България и Румъния през лятото

0

Светослава Иванова

Платформата www.esummerjobs.eu е разработена при изпълнението на проекта „Млад проектен ръководител в трансграничния регион”, финансиран с 654 хиляди евро по Програма „Интеррег V-A Румъния  – България”. Над 1000 работодатели вече са се регистрирали в сайта и предлагат работа и стаж във всички сфери – транспорт, логистика, хотелиерство, ресторантьорство, консултантски услуги, увериха във Велико Търново представителите на едно от сдруженията – партньор.

Водещ партньор по проекта е Асоциацията за инициатива и подкрепа в Югоизточна Румъния – AISSER. От българска страна участват Сдружение „Алтернатива за Дунав” и Сдружение „Евроинтегра”.

375 ученици на възраст между 16 и 18 години в продължение на две години са обучавани в курсове за придобиване на професионални умения. Осем от образователните сесии са били в България и седем в Румъния. Те  се водят от висококвалифицирани експерти, специалисти и дори психолози, които наблягат на практическите занимания.

Основната цел е да се даде посока в живота на зрелостниците и да се помогне в професионалното им ориентиране, твърдят организаторите на проекта.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *