Диана Йорданова гради успешна кариера на певица, след като изпробва земеделие и животновъдство

0

Светослава Иванова

 

Самоуката и талантлива певица Диана Йорданова успешно развива певческата си кариера, след като изпробва редица предизвикателства. 42-сет годишната майка на три деца е родена в Бяла, но живее и работи във Велико Търново. Диана и нейната сестра близначка пеят от малки, но не са учили при вокален педагог. Това, че не са изучавали достатъчно часове по солфеж, се оказва препъни камък, за да влязат в прочутото музикално училище в Котел. На прослушването преди години много ги харесали. Оценили слуховите им и гласови качества, но не ги приели. Това обаче не ги спряло по пътя към мечтата и днес двете са реализирани певици. Канят ги по участия, по сватби, весели поводи и дори предизборни кампании. Диана работи във Велико Търново, а сестра и – пее в заведение в родната Бяла.

Преди да се отдаде на кариерата си обаче Диана изпробва редица предизвикателства. Първо работи в къща, после е продавач-консултант,  служител на немска марка автомобили, заради която  често пътува в чужбина .Дори за известно време е земеделски производител и животновъд. Отглеждала лешници и сама се грижила за …140 прасета в семейната свинеферма!

„Правих всичко сама. Лешниците се оказаха труден и капризен бизнес, но аз бях толкова ентусиазирана, че сама копаех дупките за дръвчетата, сама ги садих и поддържах. Едновременно с това сама съм мелила по два тона дневно фураж, чистих и храних животните. Тогава почти напълно бях забравила пеенето и лъскавите тоалети и по цял ден работих с гумени ботуши“, смее се Диана. В крайна сметка обаче любовта и към пеенето надделява и тя отново се връща в бизнеса. Решава обаче да се грижи сама за кариерата си – тя си е мениджър и продуцент, понеже в миналото си е дълбоко разочарована от музикалните компании. Явявала се е на прослушвания, одобрявали я, обаче после й искали по 1 000 лв., за да се обучава! Диана няма добро отношение и към така нашумелите риалити музикални формати. Казва, че и там всичко е нагласено, а победителите често си плащат…

Със своята сестра близначка

Днес Диана има огромен репертоар от хиляди песни от всички жанрове – фолклор, естрада, рок и джаз, руски, италиански, сръбски, македонски песни. Казва, че напоследък масово българите се връщат към класическата естрада и дори към старите поп-фолк песни, понеже новите парчета от лекия жанр стават все по-дискотечни и губят автентичност. Руската музика също в последно време много се харесва, а самата Диана много обича да пее фолклорни песни на два гласа със своята сестра. Всъщност почти всички от голямото й семейство като се съберат пеят от сърце и винаги е много весело.

„Щастлива съм, че работя нещо, което ме зарежда и ми носи голямо удоволствие. Права го с лекота и желание. Аз съм много позитивен човек и гледам винаги напред“, казва уверено Диана.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *