Занаятчийски базар ще се проведе през уикенда във Велико Търново

0

 

Светослава Иванова

Голям базар за занаятчии ще се проведе във  Велико Търново през уикенда и ще бъде открит от кмета Даниел Панов.

Пред жителите и гостите на Старата столица производители и творци от България и Румъния ще представят своите традиции, обичаи, старинни техники и производства, култура и фолклор. 38 атрактивни павилиона са подредени в парк „Марно поле“, а на специална сцена местни и гостуващи формации ще пресъздадат обреди, свързани с традиционните занаяти.

Базарът ще е отворен в двата дни от 10,00 до 20,00 ч. Събитието е насочено към производители на кулинарни и стопански продукти както от Велико Търново и областта, така също от всички български и румънски области, част от трансграничния регион на двете държави.

Инициативата е част от проекта “FairDeal – мрежа – платформа за бърза доставка на уникални занаятчийски продукти в района на трансграничното сътрудничество“, с водеща организация Община Велико Търново и партньори – Асоциация „Диманш“ (Румъния) (DA), Двустранна Българо-Румънска Търговска Камара (България) (BCCBR) и Национален театър „Марин Сореску“ – Крайова (Румъния).

Съпътстващи събития са семинар, презентация и открита дискусия за първата по рода си платформа за електронна търговия чрез виртуални магазини за занаятчийски продукти FairDeal. Те ще проведат в неделя /7 юли/ от 9,00 ч. в конферентната зала на хотел „Рая Гардън“ в комплекс „Света гора“. Поканени за участие и присъствие са всички гости, медии и желаещи да присъстват.

Създаването на иновативната маркетинг система е финансирана по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020, по приоритетна ос 4 – „Квалифициращ и приобщаващ регион“.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *