декември 4, 2023

Предприеха мерки срещу задържаето на дъждовна вода по ул. „Васил Левски“

0

Светослава Иванова

 

Мерки срещу задържането на дъждовна вода при по улица „Васил Левски“ във Велико Търново предприе Общината. Проблемът се появява при обилни валежи, чието количество надхвърля най-малко два пъти нормите за бедствена ситуация. От днес сутринта вече се работи за разрешаването му, увериха от кметството.

Вчера кметът Даниел Панов разпореди свикването на комисия, която да извърши детайлна проверка на отводнителната система по улицата. В огледите участваха експерти от Общината, фирмата изпълнител на инфраструктурните ремонти и ВиК „Йовковци“.

Проверката показа, че шахтите и системата по главната улица са в изправно състояние, не са затлачени, но теренът се явява водосбор на стичащите се води от бул. „България“ и ул. „Васил Левски“.

От днес започна демонтаж на тротоарни плочки в района на най-ниската точка на ул. „Васил Левски“ и обръщане на наклона им при последващото им нареждане, за да се използва естественият релеф чрез стъпалата, водещи към поликлиниката. Ще бъде повдигната и пешеходната пътека до Студентски стол, за да бъде насочвана друга част от водата при обилни валежи към шахтите по ул. „Бачо Киро“. Водят се разговори с ръководството на ВиК „Йовковци“ за изграждане на нови водосъбирателни тела в този район.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *