Социалният министър Бисер Петков беше на работно посещение в Елена

0

Светослава Иванова

В Дневния център за деца и младежи с увреждания министър Петков  разговаря с децата и персонала, и остана с отлични впечатления от качеството на предлаганата социална услуга. Центърът се посещава ежедневно от близо 30 деца, които са включени в занимания по приложно изкуство, готварство, цветарство, посещават часове по арт терапия и трудотерапия.

Министър Петков се запозна и с дейността на новия Център за ранна интервенция, изграден по проект „Социално включване“. Той работи с деца до 7 години и техните родители от семейства в неравностойно положение, малцинствени групи и с деца с увреждания. И още една социална услуга бе представена на министъра, стартирала от началото на юли – нов Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, който до края на месеца ще приеме първите потребители.

На среща с кмета инж. Дилян Млъзев, зам.-кмета Десислава Шопова, председателя на Общинския съвет Стоян Златев и експерти министър Петков благодари на общината и служителите за доброто качество на предоставяните социални услуги, обсъдиха тяхното развитие, също състоянието на пазара на труда и заетостта в Еленския регион.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *