декември 4, 2023

Шуменци и Троянци спечелиха златото в турнир по стрийтбол в Горна Оряховица

0

 

Отборът от Шумен надделя в драматичен финал в групата при 16-сет годишните на турнира по стрийтбол  „G.O. 3×3  Tournament 2019“ в Горна Оряховица. Шуменци успяха да се наложат след равенство в редовното време и продължение. Освен предметните награди, осигурени от спонсорите, те получиха като награда уайлд кард за утрешния турнир на мъжете. Победителите при младежите ще имат право да влязат в турнира без такса, каквато има за мъжкото състезание. Тъй като шуменци няма да могат да се включат утре – отстъпиха правото на достойните си съперници „Пътниците”. Техният отбор, който е съставен от момчета от Горна Оряховица и Габрово, остана втора. Трети в тази група се наредиха момчетата от „Чардафон 2” (Габрово).

Във възраст до 14 г. „Чавдар” (Троян) доминираше в турнира и далеч по-лесно стигна до златните медали. Втори останаха „Габрово 14”, а трети са „Чардафон 14”. Домакините от „Локомотив” са четвърти.

Турнирът продължава с турнира при мъжете утре от 10 часа. Има подадени близо 30 заявки за битката, която ще се води не само за предметни награди, но и за най-големия награден фонд на подобен турнир в България. Победителите ще си разделят 1200 лева. За втория отбор премията е 600, а за третия – 300 лв.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *