Депутатът доц. Милен Михов отново оглави ВМРО

0

Светослава Иванова

 

Единодушно доц. Милен Михов бе преизбран за председател на областната организация на ВМРО във Велико Търново. Негов заместник за следващия мандат ще е дългогодишният кмет на Златарица Пенчо Чанев, а секретар ще е Ивайло Джилянов. Председател на контролната комисия става Христо Беремски, обяви на пресконференция новото ръководство.

Отчетно-изборната конференция  обсъди резултатите в предходния мандат и отчете ръст но доверие към ВМРО в региона. Според анализа 51% от гласоподавателите на партията са висшисти и живеят в градовете, което означава , че тези хора вярват в патриотичната идея и разпознават ВМРО като защитник на техните интереси.

Общинските организации, които участваха в конференцията, заявиха готовността си за явяването на местните избори. Целта им е увеличаване представителството си в следващия мандат и да реализацията на общински съветници във всички общини.

Акцент в конференцията бяха  и българо-македонските отношения, в които ВМРО има историческа роля. Беше отбелязан напредъка в решаването на историческите спорове между двете държави.

През 2017г. Коалицията „Обединени патриоти“ стана трета политическа сила на парламентарните избори. На местно ниво ВМРО, която се превръща в лидер в коалицията, отчете 11,03% на сто от вота на избирателите в областта.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *