Депутатът доц. Милен Михов отново оглави ВМРО

Светослава Иванова

 

Единодушно доц. Милен Михов бе преизбран за председател на областната организация на ВМРО във Велико Търново. Негов заместник за следващия мандат ще е дългогодишният кмет на Златарица Пенчо Чанев, а секретар ще е Ивайло Джилянов. Председател на контролната комисия става Христо Беремски, обяви на пресконференция новото ръководство.

Отчетно-изборната конференция  обсъди резултатите в предходния мандат и отчете ръст но доверие към ВМРО в региона. Според анализа 51% от гласоподавателите на партията са висшисти и живеят в градовете, което означава , че тези хора вярват в патриотичната идея и разпознават ВМРО като защитник на техните интереси.

Общинските организации, които участваха в конференцията, заявиха готовността си за явяването на местните избори. Целта им е увеличаване представителството си в следващия мандат и да реализацията на общински съветници във всички общини.

Акцент в конференцията бяха  и българо-македонските отношения, в които ВМРО има историческа роля. Беше отбелязан напредъка в решаването на историческите спорове между двете държави.

През 2017г. Коалицията „Обединени патриоти“ стана трета политическа сила на парламентарните избори. На местно ниво ВМРО, която се превръща в лидер в коалицията, отчете 11,03% на сто от вота на избирателите в областта.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *