декември 7, 2023

52-ма делегати от областта участваха в Националното събрание на ГЕРБ

0

Светослава Иванова

 

Областният лидер на ГЕРБ Даниел Панов и 52-ма активисти на партията от региона участваха в Националното събрание на партията в София.

Местните делегати са излъчени по време на общински събрания, които регионалните структури на най-голямата партия проведоха в първата половина на юни. На провелия се в НДК в София национален форум бяха предложени и гласувани промени в Устава на ПП ГЕРБ и Изпълнителната комисия на партията.

 

„Показахме, че сме дисциплинирана партия и не защото някой ни е наредил, а защото ние сами осъзнаваме какво иска от нас обществото – продължаваме с промените в партията дори след спечелени избори“, каза председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов по време на Националното събрание. По думите му днес ключовата дума за хората е именно справедливост. Той препоръча всички членове на партията много внимателно да огледат своята работа.

„Нужно ли е хората да се оплачат на мен, за да се свърши някоя работа. Не е ли по-добре самата структура да решава проблема в зародиш. Затова и предложих да бъде утвърдена Етична комисия. Предвижда се тя да следи както за вътрешнопартийната дисциплина, така и за действията на членовете и ръководните лица на партията. Тя ще бъде помощен орган към Изпълнителната комисия, който при нужда ще извършва проверки и ще предлага наказания“, отбеляза председателят на ГЕРБ.

Той коментира, че в партията трябва да се въведе диференцирана ставка за членския внос – който е на по-висок пост ще плаща повече, като това няма са се отнася за студентите и пенсионерите.

Събранието изчерпа дневния си ред за около час. То освободи досегашният „втори“ в партията Цветан Цветанов и направи някой промени в устава. Кадровите промени по места се отлагат  за неопределено време, а в словото на председателя отсъства оценка за местните структури . Няма и послания за целите и кандидатите за общинските избори през октомври.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *