Ръководителят на Руския имперски балет ще обучава деца във Велико Търново

0

Мила Милчева

Деца от балетни школи от Велико Търново ще имат невероятната възможност да се обучават лично от главния художествен ръководител на Руския имперски балет Гедиминас Таранда. Това съобщи директорът на Дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ в Община Велико Търново Нелина Църова. Известният артист ще проведе мастър клас на 13 юли от 10 часа в салона на читалище „Надежда”.

Тъй като залата не е голяма, едва десетина деца ще имат възможност да участват в класа, като изискването е те да имат поне две години обучение в школа, за да владеят основните специфични понятия, обясни Църова.

Гедиминас Таранда е артист от световна величина. Той е завършил Московското хореографско училище, след което е бил назначен в Большой театър, където е танцувал в „Кармен“ с легендарната Мая Плисецкая. Определят го като артист с голям талант, музикалност, владеещ сложни техники. Снимал се е в киното. Повече от 20 години е художествен ръководител на Руския имперски балет. Освен с работата си като артист е известен с ярката си социална позиция, благотворителна дейност и активна работа по различни проекти.

Припомняме, че Руският имперски балет ще открие фестивала „Сцена на вековете“ на Царевец на 13 юли от 21 часа със спектакъла си „Лебедово езеро”.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *