декември 5, 2023

Полицаи иззеха две инсталации за марихуана, над 40 кг. канабис и близо 300 саксии с растения

0

Полицаи са открили в жилище във Велико Търново инсталация за отглеждане на марихуана, торове, почвена смес, 90 саксии със засети растения от рода на конопа и 1200 грама листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Това се е случило вчера, при специализирана полицейска операция за противодействие отглеждането и разпространението на наркотични вещества на територията на Районно управление – Велико Търново и Горна Оряховица. В нея са участвали служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР – Велико Търново и РУ – Велико Търново. Претърсени са имоти във Велико Търново, Горна Оряховица, селата Шемшево, Беляковец и Самоводене, и два леки автомобила, всички ползвани от 45-годишен мъж от старата столица, неизвестен до момента на полицията.

В стопанска постройка към имот в с. Шемшево е намерена и иззета втора инсталация за мариухуана, 200 саксии със засети растения, с тегло на листната маса 35 кг. и 1300 грама изсушени глави тревиста маса.

Обитателят на имотите е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. Работата по документирането му продължава.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *