декември 5, 2023

188 млн. лв. по европроекти са влезли в региона от началото на програмния период

0

197 договора на обща стойност 188 млн. лв. са сключени в областта от началото на настоящия програмен период, отчетоха от Областния информационен център в болярския град . Най-много – 71, са проектите с финансиране от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, 63 по ОП „Иновации и конкурентоспособност“, 26 по ОП „Региони в растеж“ и 11 проекта по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.

До 24 юли 2019 г. екипът на центъра ще проведе разяснителна кампания по вече стартиралата процедура  „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“ по ОП „Околна среда“. До края на календарната година центърът ще организира във Велико Търново информационна среща на тема „Възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ)“, с акцент върху очакваните процедури през 2020 г.

С цел подпомагане работата на екипа по поддръжка на Информационната система за управление и наблюдение ИСУН 2020, от есента центърът ще започне да изпълнява и нови функции, свързани с техническа проверка на подготвяните за обявяване процедури на Местните инициативни групи (МИГ). И през следващите шест месеца ще продължат  консултациите и активно ще се публикува и популяризира информация за актуални и предстоящи процедури по Оперативните програми, мерките по ПРСР 2014-2020 г. и други национални и европейски програми.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *