Двама са в реанимация след катастрофата на Арбанаси

0

Шестима са пострадали при катастрофа между два леки автомобила и линейка на пътя Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица. Произшествието е станало вчера около 18,00 ч.

По първоначална информация лек автомобил «Ауди», управляван от 29-годишна жена от Сливен, движещ се от Горна Оряховица към Велико Търново, е навлязъл в насрещната лента за движение и се е ударил последователно в лек автомобил «Мерцедес», управляван от 37-годишен унгарски гражданин и в линейка, управлявана от 53-годишен мъж от В. Търново. Линейката е превозвала болни на хемодиализа.

В резултат на това са пострадали  водачите на линейката и аудито, 79-годишна жена и 63-годишен мъж от Г. Оряховица, 60-годишна жена от Лясковец, пътували в линейката, и 23-годишна пътничка в аудито от Велико Търново.

Тримата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

От болницата в старата столица съобщиха, че жена на хемодиализа и придружителката й са в Реанимация след инцидента. Вторият пациент, който е на хемодиализа и е пътувал в буса, както и шофьора, са освободени за домашно лечение. От лекият автомобил една жена е настанена в Неврохирургията, а втората е с гръдна травма.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *