Стефан Антонов е новият председател на БСП в болярския град

0

Стефан Антонов беше избран за председател на Общинския партиен съвет на БСП във Велико Търново. До избора се стигна, след като досегашният председател Стефан Стефанов депозира оставка пред Пленума, която беше приета по време на днешната Конференция на социалистите от община Велико Търново. Както „Болярски новини“ първи информира, Стефанов емигрира в Англия заедно със своето семейство.

За поста бяха номинирани осем души, като самоотвод си направиха Мариана Бояджиева, Стоян Витанов, Михаил Михалев, Петко Тюфекчиев, Красин Каракоцев и Роза Мишевa. Така при пряк избор делегатите трябваше да избират между Стефан Антонов и Димитър Чолаков. След преброяването на бюлетините Комисията по избора обяви и крайните резултати: 102 гласа за Стефан Антонови и 39 за Димитър Чолаков.

През последните пет месеца Стефан Антонов на практика водеше местната партийна организация и под негово ръководство търновските социалисти постигнаха сериозен резултат на изборите за Европейски парламент, като след днешния вот той подчерта, че основната задача е спечелването на местните избори на 27-ми октомври.

„Ще отстоявам и защитавам тезата, че залог за успеха е консолидацията. Консолидация в общинската организация, консолидация в лявото пространство, консолидация в обществото, което иска промяна и е готово да се противопостави на ГЕРБ. За мен на предстоящите избори успех би било да удвоим броя на общинските съветници. Има необходимите предпоставки за това. Но големият, стратегическият резултат и успех е да спечелим кметското място. Двадесет години по-късно след последното управление на левицата в Община Велико Търново. Заслужава си да се посветя, да се посветим на тази цел“, сподели Стефан Антонов.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *