Свои творби показаха четирима търновски творци в Габрово

0

 

Четирима творци от болярския град откриха двойна изложба в Художествената галерия „Христо Цокев“ в Габрово. Мариета Конова и Монна Конова подредиха експозицията „Възприятия“ – живопис и фотография, а Генчо Петков и Никифор Тодоров се представиха  с „44 арт фотографии“.

Тези 44 творби са отличени на международните фотографски салони, провеждани под патронажа на Световната федерация за фотографско изкуство – ФИАП.

Благодарение на тях тази година Петков стана „екселенц” на ФИАП, а Тодоров -„артист” на същата организация. По думите на именития търновски фотограф  Генчо Петков селекцията е била много трудна, защото снимките са оценявани от различни журита в над 20 страни.

Мариета Конова показа най-новите си живописни творби. Портретите са част от цикъла „Хронология на срещите“, по който тя работи повече от 10 години. Рисувала е хора, които е срещнала по време на двумесечен престой и творческа работа в ателиетата на Cite internationale des arts в Париж, Франция.

Стремежът на Монна Конова пък е бил чрез композициите си да покаже различна гледна точка и нестандартен поглед към обекта. Творбите й въздействат чрез композиционен „шантаж” и засилено контрастно цветово решение.

Снимки: Фейсбук профил Генчо Петков

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *