Оригинални пиняти и парти артикули изработват собственоръчно Ралица Миронова и нейния екип

0

 

Заради хобито си, което успешно практикува от няколко години болярката Ралица Миронова загърби банкерството и вече разработва успешен бизнес. Тя е измайсторила хиляди пиняти, има клиенти дори и от чужбина. Страстта й да прави многоцветните контейнери, които са последния хит по партита, рождени дни, сватби и дори кръщенета, дошла случайно, докато се чудела от къде да поръча пинята за четвъртия рожден ден на по-голямата си дъщеря. Така внезапно й хрумнало самата тя да направи оригиналния подарък.

“Пинятата е многоцветен контейнер от хартия и преспапие. Вътре е куха и се пълни с най-различни неща – конфети, стикери, татуировки, близалки, бонбони, миниатюрни подаръчета, стотинки. Всъщност това не е просто иновативно забавление и начин да направиш оригинален подарък, това за някой народи и традиция и култура”, обяснява Ралица.

И допълва, че в миналото автентичната пинята се изработвала със седем лъча, които символизират седемте смъртни гряха. Човек удря по тях с дървена пръчка, за да убие греховете и всички лоши мисли, или поне така древният ритуал се изпълнявал в Испания и Мексико, които си оспорват авторството на традицията. Разбира се и китайците претендират да са измислили пинятата, обаче при тях тя се пълни със зрънца и семена и кутията символизира плодородие, обяснява още Ралица.

Пинятите й са винаги различни – има във вид на динозаври, малки понита, сърца, балони, пеперуди, великденски яйца. Една от най-оригиналните Ралица изработва за юбилея на крупен фермер и производител на дини. За да стане купон, приятелите му поръчали на младата жена нещо нетрадиционно, а тя направила пинята във вид на …бюстие от дини!

Задължителен атрибут към пинятата е дървена пръчка, облечена в цветна хартия, с която се удря по кутията, докато се счупи и от нея изпадат конфетите, подаръците и изненадите.

Пинятите на Ралица са по-големи от обичайните, които се продават в парти-центровете и са на достъпни цени. Освен това екипът подарява пръчка и маска за разбиване. Маската се слага на очите и този, който удря по пинятата, всъщност не вижда нищо. Така  забавлението е гарантирано.

Освен пинятите и парти артикули собствено производство, Ралица предлага и готови производство на утвърдени световни марки като Дисни, Марвел и т.н.

През миналата година пък младата и талантлива болярка участва в Mes Hispanico – Месец на испаноезичните държави във Велико Търново. Бяха организирани кътове за създаване на пиняти. Всяко дете се включи в създаването на пиняти, които после бяха разбити. Наред с това аниматори забавляваха децата с игри и танци.

 

Днес Ралица работи с екип от 3 човека и предлага гамата от своите продукти през своя онлайн магазин www.pinata.bg

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *