12 години затвор за Бисер Арсов, затрил четирима в катастрофа

0

32-годишният Бисер Арсов, който пиян причини смъртта на четирима души при жестока катастрофа на пътя Долна Оряховица – Лясковец, ще лежи в затвора 12 години. Това стана ясно в петък, когато съдия Христо Томов от Окръжния съд произнесе ефективната присъда. Арсов беше задържан още в съдебната зала. Съдът постанови също, че той няма да има право 12 години да управлява моторно превозно средство.

Защитници на Арсов бяха адвокатите Марин Марковски от София и Милчо Ванев от Велико Търново. Заради болнични на адвокат Марковски, делото беше отлагано няколко пъти. Присъдата ще бъде обжалвана от всички страни. Държавното обвинения иска 14 години затвор за Арсов, близките на жертвите настояват за 20 години, а представителят на гаранционния фонд – за 16.

Страшният инцидент се случи на 25 срещу 26 ноември 2016 г. Тогава на пътя живота си загубиха Марио Начев (37 г.), Николай Паралесов (50 г.) и Тони Паунов (41 г). Миналата година почина и единственият оцелял в катастрофата Данчо К., който беше със средна телесна повреда.

В злокобната нощ “Опел Корса” попаднал в канавката на пътя между Лясковец и Долна Оряховица. Шофьорът се обадил за помощ на свои приятели, които пристигнали на мястото с лада. Докато се опитвали да измъкнат колата, били пометени от форд, управляван от Арсов.

Според обвинителния акт той шофирал със 111 км/ч., имал 1,28 промила алкохол в кръвта и бил употребил наркотици.

Още същата нощ Арсов се опитал да се измъкне от отговорност. В колата били трима, но единият – 19 годишен, избягал преди да дойде полицията. Първоначално именно той бил набеден за шофьор, но бързо се разбрало, че колата е управлявана от Бисер. Компанията се запила в село Петко Каравелово и искала да продължи купона в горнооряховска дискотека. За да не ги хванат полицаите, карали по обиколните пътища. Бисер се канел да заминава на гурбет в Холандия, имал и предишни провинения за шофиране в нетрезво състояние. Затова се опитал да прехвърли вината на друг.

По-късно, въз основа на събраните доказателства, е повдигнато обвинение на Арсов, който също е ранен в катастрофата. Затова не е бил задържан, а е пуснат под парична гаранция в размер на 2000 лв. По-късно заминал за Холандия, въпреки забраната да напуска страната, и бил обявен за общодържавно издирване. Върнат е обратно в България през май 2017 г., а защитата му поема адвокат Марковски.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *