Внимание! Нова измама набира скорост. Опразват ви банковите сметки без да разберете

0

Мила Милчева

Нова измама се развива с впечатляваща скорост. Схемата е следната: звънят ви по телефона, за да ви предложат мобилно приложение за онлайн банкиране, като ви обясняват неговите предимства и безплатната му употреба. Искат от вас да им потвърдите информация за трите ви имена, ЕГН, номер на лична карта, с която те предварително разполагат отнякъде, както и да им предоставите номера на банковата си дебитна карта. За това алармира адвокат Йоана Иванова от Велико Търново.

Тя допълва, че измамниците казват, че ще ви изпратят по имейл документи, които да подпишете и да им върнете обратно. В следващ телефонен разговор искат да им предоставите и код за активиране на мобилното приложение. По този начин те вече имат достъп до вашите спестявания в банковата сметка и могат да ги изтеглят без ваше знание и съгласие.
За такъв случай ми сигнализираха мои клиенти, които са станали жертва на измамата. Доколкото ми е известно в град Полски Тръмбеш има вече няколко такива случая, които са завършили с теглене на всички спестявания от банковата сметка, каза за „Болярски новини“ адвокат Иванова.
Съветите на юристката са на първо място, по никакъв начин и на никого да не предоставяте такава информация, която цели едно – да бъдете измамени като ви изтеглят спестяванията.
Второ, ако станете обект на подобна измама, незабавно сигнализирайте органите на реда в лицето на съответното Районно управление „Полиция“ и Районна прокуратура.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *