Палатков лагер в Ново село приютява състезатели от Държавния шампионат по колоориентиране

0

 

Държавен шампион по колоориентиране ще се проведе от 19-ти до 21 юли в Ново село, информира кметът Христо Христов. Организатори на атрактивното състезание, в което ще участват 320 души от 35 клуба в цялата страна, са Българската федерация по ориентиране и великотърновският спортен клуб „Трапезица – 1954“, уточни неговият секретар Георги Карталов. Болярският град ще се представи с над 30 участници от двата клуба „Трапезица“ и „Браун тийм“. В шампионата ще се включат деца, мъже и жени от 12 до 70  годишна възраст

В петък състезанието започва със спринтова дисциплина, а в събота ще продължи с по-дълга дистанция от 25 км. Най-атрактивната част е в неделя, когато участниците ще карат в щафета по трима човека от отбор. Всички са снабдени с карта и компас, които се закачат на специални приспособления на планинските им велосипеди.

Ново село

Голяма част от състезателите ще нощуват в два палаткови лагера от по петдесет палатки, които ще бъдат разположени в двата парка на Ново село, сподели още кметът. Той уточни, че така са пожелали самите участници в държавния шампионат. Останалите ще бъдат настанени за нощуване в Центъра за социална подкрепа „Иван Вазов“, в съседното село Емен и край язовир Стублата.

„Колоориентирането предполага неразривна връзка с природата, нейното асимилиране и опазване. Хубаво е, че все повече млади хора обръщат поглед и към спорта и към българското село. Приятно изненадан останах от факта, че голяма част от участниците са къмпингари по природа и съм щастлив, че имаме възможността да им осигурим нужните условия в нашите паркове и в непосредствена близост до състезателния център“, коментира Христо Христов.

Според него в дните на състезанието се очаква хубаво време, а като част от атракциите за гостите и състезателите, кметът е подготвил и излъчването на местния аудио-визуален спектакъл.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *