30 чуждестранни студенти на стаж във Великотърновския университет

0

Тридесет студенти, които следват в престижни британски университети, но са от различни държави, и тази година избраха Философския факултет на Великотърновския университет, за да проведат своя летен стаж. 17 от тях вече приключиха обучението си, а 13 започват от днес своя образователен курс.

В зала „Европа“ на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ректорът проф. д-р Христо Бонджолов се срещна с втората група британски студенти и откри официално техния летен стаж.


„Здравейте! Много се радвам да ви посрещна днес тук при нас. В момента Великотърновският университет е домакин на друго голямо събитие – 42-я  Международен летен семинар по български език и култура, в който участват около 100 участници от 36 държави. Това е различен формат, в който също сте добре дошли през следващата година. Ние вече имаме опит с ваши колеги, които бяха на стаж тук. Изключително доволни сме от ползотворното сътрудничество и от резултатите, които постигате по време на летния стаж. Надявам се да изкарате незабравими дни в нашия невероятен град. Пожелавам ви успешен стаж!“, каза в приветствието си към младите хора проф. Хр. Бонджолов.

Инициативата е на българската студентка в University College London Мирела Великова и се провежда с подкрепата на Община Велико Търново.
Британските студенти идват в Университета на обучение по четири основни модула на научната област „Психология на социалната работа“.
По време на своя летен стаж, освен обучителните дейности с преподаватели от катедра „Психология“ на Философския факултет на ВТУ, студентите от Великобритания посещават местни социални институции и се включват като доброволци в работата с потребители на социални услуги (деца и възрастни лица).

В края на срещата беше преподписан договорът между Великотърновския университет и „International Future Challengers Limited“, в който са включени нови клаузи, които ще допринесат за разширяването и надграждането на това ползотворно сътрудничество.

Снимки: пресцентър ВТУ

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *