50 на сто повече оперативни процедури отчита отделението по УНГ в болницата в Горна Оряховица

0

С близо 50 % е нараснал броят на оперативните процедури в отделението по УНГ болести в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица за първото шестмесечие на т.г. в сравнение със същия период за 2018 г. За първото полугодие са извършени 302 интервенции, сочат данните в единственото УНГ- отделение в областта. „Обемът на оперативната дейност в цялата болница е увеличен за първото полугодие, като на първо място по брой интервенции е това отделение“, пояснява и управителят на стационара д-р Иван Иванов.

От 302 операции, 74 са извършените интервенции на заболявания в областта на ушите, носа и гърлото с голям обем на сложност, 106 са на заболявания в областта на ушите, носа и гърлото със среден обем на сложност, 25 са извършените оперативни процедури в лицево- челюстната оабласт със среден обем на сложност, посочва д-р Стоян Стоянов, началник на отделението по УНГ болести.

Осем са извършените операции на възпалителните процедури в областта на лицето и шията и 99 са процедурите с малък обем на сложност в областта на ушите, носа и гърлото.

14 пациенти са били консултирани и подложени на консервативно лечение на световъртеж, разстройства в равновесието он периферен и централен тип.

Използваемостта на отделението, което разполага общо с 11 легла, е била около 75%, а средният престой възлиза на 3 дни средно, уточнява д-р Стоянов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *