Велико Търново с две големи награди в дебютната инициатива „Образцова община“

0

 

Болярският град взе две големи награди в дебютното издание на „Образцова община“  по инициатива на вестник „24 часа“.

Старата столица спечели призове за цялостно представяне и в категорията „Градски дух“. Наградите бяха връчени на кмета Даниел Панов от главния редактор на медията Борислав Зюмбюлев и областния управител проф. Любомира Попова, а специален гост бе регионалният министър Петя Аврамова.

Даниел Панов подчерта, че наградите са на всички великотърновци, защото съвременното развитие на града е обусловено от два много важни фактора – обществената подкрепа и силната гражданска активност.

„Благодаря на обществениците, с които се обединихме и работихме за каузата Велико Търново да получи признание за историческа и духовна столица на България, на всички партньори, както и на екипа ми от общинската администрация“, коментира Панов.

 

Той поздрави главния редактор на „24 часа“ Борислав Зюмбюлев и целия екип на вестника. По думите му, кампанията „Образцова община“ отразява развитието на общините, градовете и населените места, както и усилията на местната власт те да бъдат все по-привлекателни за жителите, за младите хора, за инвестиции, бизнес, туризъм и култура.

„Инициативата има и още една много важна роля – популяризира добрите примери и резултати“, подчерта Панов.

Срещата и награждаването бяха уважени от кметове на общини от Северен Централен район, областни управители, представители на бизнеса. Даниел Панов изрази признателност към Петя Аврамова за помощта, която Регионалното министерство оказва на общините за проекти във всяка една сфера – градска среда, образователна и социална инфраструктура и др.

„Много е важна и подкрепата от правителството, както за инвестиции в отделните общини, така и с отпуснатите средства за завършването на магистрала „Хемус“, по която се работи активно. Благодаря и на колегите кметове – както за добрата работа в общините, така и за съвместните ни усилия за развитието на Северна България“, каза още търновският кмет.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *